tisdag 27 oktober 2009

Blogguppdateringar

Nu har jag fått några påstötningar, dels via MSN, mail och kommentarer, om att uppdatera min blogg samt samt en o annan diskret förfrågning om hur jag mår.

Trodde att jag hade gett signalen via min NAQ (mitt första inlägg här) att skrivandet i bloggen kommer lååååååååååååååååååååångt ner på min prioritetslista. Men kanske skall jag förtydliga mig lite.

Kan förstå att man får intrycket av att jag befinner mig i någon form av depression, men så är inte fallet. Jag hade en dålig vecka när allt bara gick åt *pipsvängen* - that´s it and no more. Vad jag däremot lider av, är tidsbrist, skrivarlust och men inte minst, en kass rygg som gör att man gärna inte sitter på ryggslutet mer än korta stunder vissa dagar.

För den som inte vet så kanske jag bör förklara en sak. Jag är gammal i det här gemet, dvs det här med att sitta vid datorn o hålla till på nätet. Har i stort sett varit med sedan internet kom till Svedala. Fast på den tiden satt man med ett telefonmodem, en stor klumpig sak som pumpade ettor o nollor i den fantastiska hastigheten av 9600 b/s. Man fick dels pröjsa för teletiden samt dels vara medlem i någon förening som kopplade upp sig till internet. När det nu fanns några portar lediga vill säga. Man fick alltså koppla upp sig med modemet till en internetleverantör som sedan i sin tur kopplade upp mot internet. Här i götet så var det via Chalmers - om jag minns rätt.

Fast internet var iofs inte så mycket att hurra för, var mera nyhetens behag. Tror att medlemskapet kostade några hundra i månaden. Var iaf så, att man satte på datorn och gick o hämtade sig en kopp kaffe medan den statade upp. När det sedan skulle koppla upp sig mot nätet så kunde man i lugn och ro hämta sig både en påtår och bre en macka.

Nåväl, nog om det. Jag har haft min tid då nätet var och kändes viktigt. Allt i från chatt, nätgemenskaper, hemsidebyggerier och allt som hör där till. Så är det inte längre.

För mig är den här bloggen något som kommer väldigt långt ner i *to do-listan*. Att skriva i en blogg skall kännas både roligt och givande - annars så kan det kvitta. Om jag hade för avsikt att skriva en dagbok så hade jag gjort så. Nu är det emellertid inte så i mitt fall. Avsikten är bara att jag vill skriva av mig ibland. Kan handla om vad fanken som helst.

Däremot så är det väldigt glädjande att många har hittat och läser min blogg. Till er så säger jag bara: Ge er till tåls - det kommer mer - nångång. Passar på att tacka för alla gulliga, snälla, trevliga och roliga kommentarer man fått.

Kan väl dock ge ett par tips:
För att slippa surfa runt bland bloggarna ni följer, för att se om nya inlägg gjorts, så kan man antingen använda sig av:
Google reader: http://www.google.se/reader/
Bloglovin: http://www.bloglovin.com/sv
eller någon annan reader - finns massor på nätet.

Personligen så andvänder jag google reader, iom att man redan har ett googlekonto.
Nackdelen med en reader är att man ändå behöver gå till den aktuella sidan om man vill ge en kommentar.

Ha D Gött!