måndag 30 november 2009

Låtom oss Blogga

Fader Dator

Fader dator som är i centrum
Helga vare din skärm
Tillkommer ditt tangentbord
Ske din vilja, såsom i minnet
Så och på printern
Vår dagliga blogg
Giv oss idag
Och förlåta oss våra misstag
Trots att vi inte förlåter dem
Som har programmerat fel
Låtom oss inte ha några långa svarstider
Fräls oss från strömavbrott
Ty bloggen är din
Och följarna
Och kommentarerna
I evighet

ENTER





Idekälla: Tjuvtittat .se (Omskriven och Omarbetad)

Utmaningen

Har fått en utmaning från Vera, en Bolibompatjej från Nordkalotten nånstans. Utmaningen går ut på att man skall skriva 10 saker om sig själv.

Nu tror jag personligen att den här utmaningen från början var ett sätt för någon som var lite nyfiken på någon annan att få veta lite mer om den personen utan att ställa direkta frågor. Sen har den bara vandrat vidare. Men som tur är så är jag man och går ständigt på dessa kvinnliga lister, så här kommer mina 10 Punkter:



1. Är altrustisk och snäll. (Lite väl mycket ibland, men kan allt bita ifrån).

2. Är skapligt social. (Men har inga problem med att leva själv).

3. Är utseendemässigt välbevarad för min ålder. (Enligt andra).

4. Morgontrött och seg samt stel. (Har ju lite värk som tar en stund innan det går ner på dräglig nivå).

5. Är nästan totalt okultiverad och skapligt omusikalisk. (Totalt ointrisserad av konst, opera eller dylikt, var visserligen och tittade på AMANDA i allhelgonahelgen men lite avsteg från okulurismen kan man väl fä göra. :-) För övrigt så är inte klassisk eller dragspelsmusik min grej).

6. Har en hum om en massa saker - men är inte riktigt fantastiskt bra på något. (Fast det finns vissa saker jag har både två eller femtielva *hummar* om. Föredrag dock att arbeta praktiskt med händer och kroppen, har ju både varit både arbetare och tjänsteman).

7. Gillar att munhuggas och kan vara en riktig retsticka ibland. (Enligt mina kära kusiner).

8. Har en vid och tolerant människosyn. (Placerar inte människor i fack - typ svart eller vitt. Ser det som är posivit och är medveten om det mindre bra. Tror alla om gott - tills dess att motsatsen bevisats - som regel).

9. Har lätt för att skapa nya kontakter och vänner. En gång vän -alltid vän. (Skall mycket till innan jag säger upp en vänskap. Har dock inget behov av att höras av stup i kvarten för att vänskapen skall bestå. Kan gå år mellan kontakterna utan att det gör något).

10. Hatar att berätta något om mig själv. (Men nu har jag gjort det likt förbenat).



Nu är det i och för sig meningen att man skall skicka denna utmaning vidare till några väl utvalda, men jag uppmanar i stället de som känner sig manade att anta denna utmaning. (Sneglar åt vissa hål).

Tala gärna om ifall ni antar, jag läser gärna era 10 punkter.