måndag 22 mars 2010

Ur led är tiden

Idag hade jag tänkt skriva en liten kortis om ett säkert vårtecken. Men så råkade jag titta ut genom fönstret.
Det SNÖAR!
Suck vad trött man blir.
Får hoppas det är lokalt och slutar snart.
Med ens så känner jag att det är kallt och jag småfryser lite.
Får gå och ta fram fleecetröjan.

lördag 20 mars 2010

Hål i höve´t

För de som inte är från bästkusten skall förstå uttrycket "hål i höve´t" så kanske en liten förklaring är på plats. Det betyder helt enkelt dum i huvudet. No more, no less. Enkelt som korvspad.

Den som har hål i höve´t är jag själv.

Efter vattenläckan, nerrivning av en liten bit av taket, väggen mm så upptäckte jag att det även runnit vatten efter väggen ner i golvet. Då denna rivning innebar att en omtapetsering och ommålning av sovrum samt vardagsrum blir nödvändigt samt takmålning i sovrummet så hade jag redan beslutat att göra det rejält.

Riva bort allt gammalt, ny isolering, bort med kulo och dra om det elektriska, passa på att få in såväl nätverk, tele och antennkablar i väggarna.

Då jag var helt övertygad om att en del av golvet skulle rivas upp så gick funderingarna åt hållet - om man skulle riva upp hela golvet - när man ändå håller på - och sätta in golvvärme i stället.

I går så var anticimex här och mätte fukten i tak, väggar och golv.

Det är torrt nu sa han - du behöver inte riva mer eller riva upp golvet - du kan börja och återställa.

I stället för att bli glad över slippa allt det merjobbet så blev jag nästan besviken. Har ju ställt in mig på att få golvvärme. Njutit av tanken att kliva upp på morgonen och sätta plattfötterna st.45 på ett varmt golv.

Bara att inse - jag har hål i höve´t - insnöad på golvvärme. Inställd på något som jag varken har tid eller råd med just nu ändå.

Eftersom jag har tillräckligt med projekt som behöver avslutas först så får min stora reparation och förbättringar av sov och vardagsrum vänta. Med hjälp av en vit pappersrulle och en häftpistol så har jag temporärt fixat till det så att rummen går att använda som dom är ett tag till. Satt tillbaka garderober och sängar där dom skall vara tills vidare. Här ser så jäkligt ut ändå, så lite vit papp i tak och väggar i stället för färg och tapeter gör ingen större skillnad i mitt normalt allmänna kaos.

Skall i alla fall bli väldigt skönt att få sova och vakna där man normalt skall göra så. I morgon skall kartonger tömmas och kläder mm tillbaka i garderober där de hör hemma.

Nästa vecka så kan jag återgå till några av mina gamla oavslutade projekt.