söndag 26 september 2010

En groda

I går natt, strax innan jag skall iväg o jobba ett par timmar, så ser jag den. För som vanligt så sitter jag med en kopp kaffe och kollar lite på min server som står i källaren. Det är en daglig rutin jag har att med första koppen kolla servern som står i min källare.

Nu är min källare inte den där fuktiga kalla typen av källare utan mer eller mindre nått mellan boyta och källare. Jag har klinkers i halva källaren, vissa rum har målade väggar osv. Det är även den normala ingången till mitt hem, är ju en suterrängkåk jag har. Tyvärr så har hela källaren blivit belamrad av diverse grejer som står staplade både högt och lågt. Dels sådant som skall upp på andra våningen och dels en massa annat. Man får riktigt zickzaga när man skall fram. Nåväl det är något som jag får ta tag i "någon gång".

Nåväl när jag sitter där och stirrar på skärmen med halvvakna ögon så uppfattar jag en liten rörelse i ögonvrån. När jag så vänder på huvudet så ser jag den, GRODAN. En stor jäkla groda sitter längre in i källaren. I samma ögonblick som jag ser den så gör den ett par snabba hopp och försvinner in mellan en kartong och en tom brevlåda som står där på golvet. Att försöka flytta grejer för att frilägga och fånga in denna hoppjerka hinner jag inte så det är bara till att svälja och se glad ut. Att senare försöka flytta grejer för att hitta den är ett jätteföretag då den mycket väl kan ha hoppat in i något av de andra rummen som är om möjligt ännu fullare med grejer är ett mastodontföretag.

Är ju inte första gången jag fått in ovälkomna besökare som inte vill försvinna ut, har ju fått in både igelkott och en fladermus. Fattar bara inte vad som är så lockande med min källare.
Den stackars grodan lär väl dö av svält eller torka ihjäl, för det är ganska varmt och hyfsat torrt i min lilla överfulla källare.

Lär väl hitta en mumifierad groda den dagen det röjs i nämnda utrymmen. Om inte annat så lär jag väl kunna lokalisera den döda grodan med hjälp av lukten som kan uppstå. Men tills dess så är jag ytterst noggrann med att ha dörren till källaren från våningen stängd, för vem vill vakna av ett *BLURP* - ljud och se en groda under sängen.

Om du är kvinna och letar efter din prins så är du välkommen att komma hit, leta upp fanskapet och kyssa den samme. Jag tänker inte göra det.

måndag 20 september 2010

Oavsett hur ......

.... man tycker om valutgången, så bör vi ändå vara tacksamma. Tacksamma för att vi får leva i en demokrati, att vi får rösta och därmed uttrycka en åsikt. Det finns aldeles för många länder och miljoner människor där demokrati och demokratiska val är mer eller mindre en utopi.

..... det gick med majoritetsregering, så finns det bara en sak att göra. Nämligen *gilla läget*. Man får göra bästa möjliga av situationen helt enkelt.

..... man tycker om Sverigedemokraterna så är det bara att inse att nästan 5,7 % av det här landets befolkning tycker dom har rätt eller kanske att alla de andra partierna har eller gjort fel.

..... så har ca 82,1% av landets röstberättigade befolkning fått säga sitt, vilket gör att man kan vara övertygad om att riksdagen väl speglar befolkningens åsikter.

..... du som läser det här tycker så anser jag att valet, gick åt pipan. Men man får väl "gilla läget" i 4 år till och vara tacksam för att vi lever trots allt i en demokrati.

torsdag 9 september 2010

Dessa Huskurer

Det är vanligt med en massa huskurer när man blir sjuk. Antar att det är en kvarleva från svunna dagar då det vimlade av kloka gummor och gubbar som rörde ihop nått mystiskt i en stor järngryta medan dom mummlade nått obegripligt. Ibland så hjälpte det, ibland inte. Man skall nog inte vara alltför snabb med att kalla alla dessa kurer för rent nonsens, för en del av våra mediciner härrör faktiskt från dessa kurer.

Det finns dock bara två saker man kan vara säker på vad det gäller dessa kurer:

1. Man kan aldrig vara säker på att de fungerar. Blir man inte bättre, så funkade det helt klart inte. Blir man däremot bättre så kanske man skulle bli det ändå.

2. Om man inte tar någon av dessa rekommenderade kurer så får man i halsen av den som rekommenderat kuren attityden. "Skyll dig själv, jag har ju talat om vad som hjälper."

Dagens människor har emmelertid ersatt stora delar av kurerna med receptfria läkemedel. Det enda säkra är att dessa inte läker egentligen men tar bort symptomen. Det är värktabletter och febernedsättande som är vanligast.

Då jag fortfarande inte är helt 100% återställd sedan förra veckans sjukdom så är det kanske läge att göra en sammanfattning på dessa kurer man fått ta till sig. Har ju fortfarande lite deg i benen och klumpar i halsen. Iofs så blir tuggummikontot billigt, är ju bara till att harkla sig.

Här är recepten: (Sammanslagna)

3 äggulor och en en drös med socker ihopvispade till det blir nästan helt vitt.
Tillsätt 2 treo.

1 rejäl skvätt konjak vispas i blandningen

Tillsätt varmt vatten och honung

Rör ihop

Häll i en massa vodka (eller annan sprit)

Till detta skall man knapra 2 alvedon och några ipren.

Om du skulle bli yr, illamående eller andra konstiga effekter efter detta så är det inte troligt att du har blivit sjukare utan det beror nog i så fall på något annat. Likaså om du får huvudvärk nästa morgon.

Ha en bra dag!