onsdag 16 juni 2010

Det årliga återkommande

Juni månad är alltid en hektisk tid för mig. Dels för att jag har semester då och *plenty to do* här hemma. Men oxå för att det finns vissa ständigt återkommande saker som sker.

Typ att man har blivit ett år närmare vuxenblöjan. Men bara att beklaga ej att fira. Finns vissa optimstiska vänliga själar som hävdar att man har ju blivit ett år erfarnare. Men sanningen att säga så har man glömt betydligt mer än man har lärt sig. För min del så måste jag nog erkänna att det flesta erfarenheter jag har gjort under det senaste året, kunde jag ha klarat mig utan. Ja helst ha sluppit dom.

Har dessutom klarat av årets utflyckt till Ullared. Börjar bli en årlig vana att dra dit ner med barnen fast i år så följde inte sonen med. Men det var inga problem att fylla bilen på hugade medresenärer. Vis av tidigare efarenheter så kopplade jag både släpvagnen och satte på takboxen. Tar visserligen lite längre tid att köra och drar lite mer bensin, men det är det värt. För jag vill inte riskera, att en gång till behöva köra hem med näsan tryckt mot vindrutan, bara vänster yttre backspegel samt ingen sikt åt höger. Då kan man snacka om sardiner i olja.

En sak begriper jag inte och det är min förmåga att jämt köpa på mig en hög med disksvampar varje gång jag är där. Väl hemkommen så upptäcker man att det knappt finns en låda i köket utan att det ligger en hel trave med nya disksvampar där. Knappt en kartong eller hylla i förrådet utan en trave med dessa svampiga saker. Får skylla på åldern eller nått.

Den årliga trädfällningen, tillhörande kapning och hemforsling är nästan klart. Återstår bara klyvingen och travningen av veden. Gör ju slut på 20 - 30 kbm ved om året, så det är en del att bita i. Men det skall jag nog allt hinna med innan juni är slut.

Mao så har jag inte tid att sitta här och skriva när solen skiner och vedkubbarna bara väntar på att bli klyvna och travade.

Ha det gött alla mina vänner.