torsdag 25 februari 2010

En olycka kommer sällan ensam

Typiskt!

Mitt i snö eländet, med tonvis med snö på mitt nya tak så är det regn på gång. Den snön som ligger på taket fungerar ju som en svamp om det kommer regn. En aning stress med att få bort så mycket snö som möjligt innan regnet infinner sig givetvis. Skulle något hända så gäller ju inte försäkringen (utifrån kommande vatten).

Eftersom ombyggnaden av andra våningen gått i stå under dessa kalla dagar så ser det ut som det gör i resten av huset. Lite trångt och rörigt med andra ord.

När jag slog upp mina blå i morse så lade jag direkt märke till några bruna fläckar i sovrumstaket. På golvet var det en liten pöl. Klarvaken rusade jag genast upp på våningen ovanför med ett par hinkar i handen. Övertygad om att taket läkte in. Men så var inte fallet. Synade och kollade överallt men inget vatten den vägen.

Nästa tanke var mina expansionskärl, men efter en undersökning, så var det inte dessa heller.

Kvar fanns bara ledningen till elementen. Genom att klura ut var dessa kan gå så var det bara att inse att ett sådant sprungit läck. För att få ett stop på droppandet så var det bara till att minska trycket på systemet. Därefter så var det bara till att packa ur garderober, ut med sängar osv för att få komma åt utrymmet i taket under läckan.

Så nu sitter jag här utan min vattenburna värme, utan sovrum med säng i mitt redan trånga vardagsrum. Snacka om att leva kappsäcksliv i sitt eget hem.

Inte nog med det, vattnet har runnit ner på väggen i vardagsrummet också, så där blir det till att riva ner den blöta tretexen och så småningom tapetsera om även där.

Enligt försäkringsbolagets inspektör som var här och kollade så får jag räkna med att ha det fritt i 5 - 6 veckor efter det att det blöta tagits bort och läckan har lagats.

På toppen av allt så förlorade damkronorna bronsmatchen och herrarnas insats skall vi helst inte nämna.

4 kommentarer:

  1. Känner väl igen din situation, från då jag själv levde i ett renoveringsobjekt...och den är långt ifrån rolig...
    Hoppas du får ordning på allting och att du slipper fler läckor...
    Ha det så bra du kan, trots...
    /Z

    SvaraRadera
  2. Försökte ringa dig innan igen för jag kände att jag ville säga några fler saker. Även om det känns tungt just nu så är det ju ändå tur att det bara är fråga om materiella ting. Därför tycker jag det var så bra det du sade, om att ta en sak i taget. Det är ju det bästa du kan göra i en sån här situation! Och som sagt, shit happens eller "Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon." ;) Nej, men skämt åsido, försök nu inte slita ut dig med detta, ta inte på dig för mycket själv utan ta hjälp så mycket du kan! Hellre att huset rasar än att min pappa gör det! Det viktigaste är att du har tak över huvudet (höll jag på att säga - men det har du ju faktiskt till viss del iaf!) och att du mår bra! Just nu känns det eländigt, speciellt mitt i allt snökaos som börjar gå alla på nerverna men du ska se att det snart känns lättare. Som du skrev till mig "Vi går mot ljusare tider, så även du!" Och glöm inte : du vet du var jag finns om du skulle "råka" få vägarna förbi! KRAM!

    SvaraRadera
  3. Men vojne vojne! Det lät verkligen inte kul!! Nu är det ju några dagar sen du skrev och jag hoppas innerligt att saker och ting börjat reda sig...litegrann iaf. Du vet ju att även vi drabbades av vattenläcka men det har stannat upp nu, och framöver återstår att se HUR mkt elände det är inne i väggarna och golvet/taket. Just nu är det fel säsong för att börja koksa i det!

    Här rasar kung Bore för fullt och jag konstaterade torrt till maken att jag förstår att det blir kaos i vår södra landsände då det vräker ner snö och vinden gör sitt bästa för att storma runt snöskiten! Vi här i norr har ju resurer för sånt väder- likafullt är det ett satans elände att ta sig fram, både till fots och med fordon!! Snön driver ihop över vägarna, traktorerna kör skyttetrafik för att hålla upp största vägarna i första hand och snöröken på vägen gör att bästa synen kan förvandlas till starrvarning! Man gör bäst i att stanna inne en sån här dag. Jag har tänt massor med ljus och ska ha en sorgestund över att OS är slut- hade gärna haft två veckor till med spännande sport på tv.

    Ha det gott min vän och ta det lugnt!!
    KRAM

    SvaraRadera
  4. Hej Tord...hur går det för dig ... med vattläckan??....undrar en nyfiken Singla:)....Ha en skön helg...Inger

    SvaraRadera