torsdag 9 september 2010

Dessa Huskurer

Det är vanligt med en massa huskurer när man blir sjuk. Antar att det är en kvarleva från svunna dagar då det vimlade av kloka gummor och gubbar som rörde ihop nått mystiskt i en stor järngryta medan dom mummlade nått obegripligt. Ibland så hjälpte det, ibland inte. Man skall nog inte vara alltför snabb med att kalla alla dessa kurer för rent nonsens, för en del av våra mediciner härrör faktiskt från dessa kurer.

Det finns dock bara två saker man kan vara säker på vad det gäller dessa kurer:

1. Man kan aldrig vara säker på att de fungerar. Blir man inte bättre, så funkade det helt klart inte. Blir man däremot bättre så kanske man skulle bli det ändå.

2. Om man inte tar någon av dessa rekommenderade kurer så får man i halsen av den som rekommenderat kuren attityden. "Skyll dig själv, jag har ju talat om vad som hjälper."

Dagens människor har emmelertid ersatt stora delar av kurerna med receptfria läkemedel. Det enda säkra är att dessa inte läker egentligen men tar bort symptomen. Det är värktabletter och febernedsättande som är vanligast.

Då jag fortfarande inte är helt 100% återställd sedan förra veckans sjukdom så är det kanske läge att göra en sammanfattning på dessa kurer man fått ta till sig. Har ju fortfarande lite deg i benen och klumpar i halsen. Iofs så blir tuggummikontot billigt, är ju bara till att harkla sig.

Här är recepten: (Sammanslagna)

3 äggulor och en en drös med socker ihopvispade till det blir nästan helt vitt.
Tillsätt 2 treo.

1 rejäl skvätt konjak vispas i blandningen

Tillsätt varmt vatten och honung

Rör ihop

Häll i en massa vodka (eller annan sprit)

Till detta skall man knapra 2 alvedon och några ipren.

Om du skulle bli yr, illamående eller andra konstiga effekter efter detta så är det inte troligt att du har blivit sjukare utan det beror nog i så fall på något annat. Likaså om du får huvudvärk nästa morgon.

Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar